Väderdata på WordPress

Published

Hittade faktiskt en WordPress plugin som kan hämta väderdata från min Netatmo Weather Station. Den heter Weather Station och ser så här långt ut att göra ett fantastiskt jobb med att hämta och visa data från min väderstation. Jag har gjort en sida som presenterar vädret i Malmö under en dag.

På lite längre sikt (när det samlats in mer data) ska det även gå att visa historiska data. Så fort jag har lite data att labba med ska jag kolla hur man kan presentera det på ett snyggt sätt. Spännande att eventuellt kunna skapa sitt eget väderarkiv.

Det slog mig först inte att det kunde finnas en sådan här plugin till WordPress men efter en sökning dök det upp några stycken. Weather Station var den överlägset populäraste. Installationen var enkel. Bara att installera pluginen från WordPress repository. Det går att hämta data från mer än sin egen väderstation men jag valde ju Netatmo och loggade på med de inloggningsuppgifter jag skapat hos Netatmo och sedan är Weather Station ansluten till väderstationen och den börjar hämta in data.

Weather Station konfigurering
Inställningar för Shortcode

För att få fram Shortcodes som går att lägga in på valfria sidor eller i inlägg behöver man bara välja genom popup-rutor de väderdata man vill använda. Väderstationen registrerar mängder av data som kan användas för att publicera på din WordPress-blogg. Det är som sagt mycket parametrar och man får prova sig fram för att få det önskade resultatet. Men det fungerar bra. Så här långt ser det mycket bra ut.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.