Jaha, ny webbplats, igen

Det tog knappt ett dygn innan jag insåg att jag inte skulle stå ut med reklamen på WordPress.com för min nya podcast-site och uppgraderade min plan till “Personal”. Givetvis fumlade jag till det så att jag lyckades skapa en ny webbplats istället för att uppgradera den rätta. Men med hjälp av WordPress fantastiska support blev misstaget rättat nästan omgående. Jag har alltid fått bra support där. Ett tips om du har en “Personal” plan där enbart e-postsupport ingår så kan du gå in och börja säga upp din plan och då dyker det upp en chattruta med supporten. Det snabbar upp supporten ordentligt då de kan fixa nästan allt den vägen.

Den nya webbplatsen finns på https://podcasts.hakdah.com Välkommen dit.

WordPress.com

Att jag har den på WordPress.com och inte i egen regi handlar enbart om stödet för podcasts. Jag testade att konvertera skriven text till ljud med hjälp av Amazon Polly men det låter robot så det räcker. Lyssna själv.

Amazon Polly svensk röst

Nu testade jag bara med svensk text och röst och inte med deras mer avancerade “Neural Text-to-Speech (NTTS)”. Den senare stöder förstås inte svenska utan bara ett fåtal språk. Amazon har en bloggpost där det går att lyssna på olika exempel på röster med de olika varianterna av Polly och med NTTS låter det riktigt vettigt faktiskt. Får hoppas att NTTS kommer till svenska i framtiden och då kan jag tänka mig att prova igen. För att konvertera text till ljud om man använder WordPress behöver du AWS plugin. Utöver denna plugin behöver du givetvis ha ett konto på AWS så att du kan sätta upp access till tjänsten. Bortsett från att svenska lät som en robot så var det oerhört smidigt att konvertera text till röst med hjälp av denna plugin.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.