Stora Coop i Burlöv – Inte Obs! och inte i Burlöv Centrum

Published
Nya Stora Coop i Burlöv
Nya Stora Coop i Burlöv

Noterade idag att Coop är på väg tillbaka till Burlöv. Många minns säkert gamla Obs! i Burlöv Centrum som försvann för några år sedan. Den hette visst Coop Forum i slutet men för mig är den mest känd som Obs! Stormarknad och öppnade i början av 1970-talet. Då hade Obs! större delen av fastigheten och folk från halva Skåne vallfärdade dit för att storhandla. De hade ett imponerande utbud av varor vill jag minnas. Kommer du ihåg de klassiska märkena från kooperationen? Hugin dammsugare och Luma Tv-apparater. Det var tider det. Eller inte…

Kulor i restaurangen

I min tidiga barndom körde vi från Eslöv och tillbringade typ en halv dag med att shoppa på Obs!. Ett av mina starkaste minnen av Obs! i Burlöv var deras restaurang. Man kunde få pommes frites där. Alltså riktiga friterade i olja. Det var det ingen som gjorde hemma på den tiden. Inte i min bekantskapskrets i alla fall. Restaurangen hade också ett kul system där man tryckte på en knapp för vilken maträtt man ville ha så rullade en färgad kula ner och markerade vilken rätt man beställt och var i kön av rätter man befann sig. När man kom fram till utlämningen var maten klar och man fick vad man beställt.

Den nya kommande stormarknaden är en Stora Coop och ligger inte längre inne i Burlöv Centrum utan strax utanför parkeringen mot järnvägsspåren till. Den har således en egen parkering. Tala om en misslyckad nerläggning av gamla butiken, som nu dessutom är en Ica Maxi, om det nu inte är dåligt för dagens stormarknader att ligga inne i ett centrum. Sånt vet inte jag.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.