Ny iPad, men vad dyr den blivit

Apple iPad i flera färger.
Apple iPad, tionde generationen.

Apple släppte idag den senaste versionen av iPad. Den tionde generationen. Alltså den “vanliga” versionen. Den billigaste av deras iPads. Fast jag tycker den är allt annat än billig numera. Priset för den billigaste varianten med enbart wi-fi har gått upp till 6595:- i vår klena valuta. Föregångaren låg på 3995:-. En saftig höjning alltså.

Den nya modellen är dock väldigt snygg när knappen på fronten försvunnit och hela framsidan består av skärm. Ser ut som Pro och Air varianterna nu. Finns i ett antal olika färger också. Blå, rosa, gul och silver. Lightning-kontakt är försvunnen och det är nu USB-C som gäller. Det är rätt väg att gå tycker jag. Det lär komma på alla Apple enheter med tanke på EU:s direktiv som säger att USB-C ska vara standard.

Ett nytt tangentbord till den nya iPad kom också idag. Magic Keyboard Folio. Funkar också som stöd och skydd för din iPad. För detta får du punga ut ytterligare 3495:-. Det blir över tiotusen för iPad med tangentbord. Det kostar att ligga på topp.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.