En söndag med Hipstamatic

För många år sedan var jag en riktig Hipstamatic-entusiast och använde appen/kameran jämt och ständigt. Sen tappade jag av någon anledning intresset och den har inte funnits i min telefon på många år. I morse satt jag och kollade igenom gamla bilder och hittade mina Hipstamaticbilder och blev sugen på att testa igen. Efter att ha laddat hem appen och återställt mina inköp från förr så gav jag mig ut i Malmö för att testa.

Dagens moderna telefoner har kameror som nästan är för bra för vad jag vill åstadkomma med Hipstamatic. Det ska vara de här korniga, nästan lite suddiga bilderna som man fick med enkla analoga kameror förr. Hipstamatic gör förvisso ett bra jobb och det finns många “filmtyper” och “objektiv” att välja på. Alla bilder idag togs med objektivet Libatique 73 och filmen Blanko. Linsen vinjetterar som synes kraftigt och filmen är ganska flat i färger och kontrast. Men jag är nöjd med resultatet. De har den här autentiska stilen jag var ute efter.

Ska experimentera mer med olika filmer och objektiv och se vad jag fastnar för. Mobilen är en kamera som alltid är med. Det är en bra start. Klicka på en bild nedan för att bläddra igenom dem.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.