Spännande dimma i morse – fast inte på motorvägen

Morgondimma över Lindeborg
Morgondimma över Lindeborg

Dimman låg tät på sina håll i morse. Hemma hos mig strök ett moln fram på låg höjd vid halvsju-tiden. Precis när det första ljuset kommit fram. I bilen på väg till jobbet var det allt mellan glasklart till att man inte såg många meter framför sig.

Föga förvånande kör folk ändå som idioter oavsett om de ser nåt framför sig eller inte. Det är inte konstigt att trafiken på motorvägen titt som tätt står alldeles still för att någon kört in i baken på framförvarande bil. Håll avstånd till bilen före. Det gäller i alla väder. Och lite extra avstånd vid dimma och annat dåligt väder. Var inte den dåliga bilisten.

Sista klagosången på trafiken för idag, en känga till alla som kommer i ytterfilen på motorvägen in i det sista och sen kastar sig in på avfarten över flera filer i sista stund. Har sett flera sådana manövrar på sistone. De allra värsta blinkar inte ens utan bara vräker sig ut till höger. Gå in i högerfilen i god tid och följ flödet fram till avfarten sista biten.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.