Nej till Gated Community

Grind Brf Eriksfält
Känner du dig välkommen av att mötas av höga staket och bastanta grindar?

Det damp ner en kallelse från min bostadsrättsförening i brevlådan för ett tag sedan där en av motionerna föreslår att man ska sätta in låsta grindar till våra gårdar. Det framgår inte om de även ska hägnas in med staket vilket de borde om grindarna ska vara låsta för det är vidöppet på andra ställen där det inte är grindar. Man kan, om man vill in på gården då bara gå runt huset och där är det inga grindar eller staket alls idag. Det framgår väl på stämman hur det är tänkt. Jag tänker gå dit och rösta blankt nej. Jag vill inte ha någon gated community där jag bor.

Gick förbi en annan bostadsrättsförening i Malmö som satt upp ett maffigt staket och bastanta låsta grindar och det påminner mer om entrén till en kriminalvårdsanstalt än välkommen till bostadsrättsföreningen. Välkommenskylten är rena rama hånet mot besökarna. Det sista jag känner mig är välkommen. Att hägna in sitt område tycker jag är ett gigantiskt nerköp och är ett misslyckande på många sätt. Jag tror att det också mest ger en falsk trygghet. Lika mycket som det skulle stänga ute oönskade personer lika mycket låser det in min frihet. Det blir som ett fängelse innanför staketet. Nej till Gated Community. Jag vill bo i en öppen stad.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.