Fredag igen och det sista ljuset för dagen syns över Hyllie

Sista ljuset över Hyllie denna fredag.
Sista ljuset över Hyllie denna fredag.

Fredag i Malmö

Det är fredag igen och jag kikar ut genom fönstret och ser det sista ljuset försvinna i horisonten. Att det är ljust betydligt längre på kvällen numera värmer ordentligt. Jag är ingen vän av mörker. Har tagit mig ett glas rött italienskt vin och lyssnar på en spellista med svensk musik från åttiotalet. Det är låtar som jag minns. De flesta av dem i varje fall.

Fast i åttiotalet

Jag misstänker att varje generation har ett decennium man fastnat i. Eller snarare ett decennium som betyder det där lilla extra. I mitt fall är åttiotalet DET decenniet. I början av åttiotalet gick jag ut grundskolan. Grundskolan var som en happy period liksom. Det hände saker men inget jag direkt upplevde som omvälvande i livet. Däremot när jag började gymnasiet så tyckte jag att jag fick ett mer eget liv.

Vuxen, yes box

Blev vuxen med andra ord. Ännu mer vuxen blev jag i mitten av åttiotalet då jag först fick ungdomsjobb (som det hette på den tiden) och senare ett riktigt jobb. Med ett riktigt jobb var det slut på ungdomen för gott och jag skulle kunna ha titulerat mig vuxen. Med egen bil och hyggligt med lön kände jag mig oövervinnerlig och kunde göra det mesta jag ville göra. Jag jobbade dag och natt kändes det som. Det var vad jag ville göra och jag trivdes perfekt som bildredaktör på Scandia Photopress.

Flytt

Under denna period hann jag också flytta hemifrån och lite senare även till en annan ort. Det var stora saker i livet på den tiden när man inte hade så mycket erfarenhet av livet i största allmänhet. Så visst har åttiotalet blivit mitt decennium. Det har förstås hänt avgörande saker senare i livet också men det var definitivt åttiotalet som formade mig. Så nu tar jag lite mer vin och skruvar upp volymen på musiken. Skål och trevlig fredag.


By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.