När kommer skyltar och övergångsställe?

Här saknas det övergångsställe.

En korsning i Hyllie jag passerar, om inte dagligen, så nästan. Vad saknas på bilden? Korrekt. Ett övergångsställe och skyltar om att det är en gång- och cykelbana. Bakom mig till vänster byggdes tidigare ett större flerfamiljshus men det har stått klart i snart ett år. Då kan jag förstå att man inte vill måla ett övergångsställe men nu så här långt efteråt borde det finnas ett.

Korsningen är ganska lömsk med tanke på hygglig trafik med både bilar, cyklister och gångtrafikanter. Jag har själv kört bil här och svängt in på sidogatan och när man passerar cykelbanan är det lurigt att se cyklister i hög fart. Har sett incidenter i korsningen som kunnat sluta illa och det ska väl inte behövas en olycka innan det kommer upp ett övergångsställe? Jag tycker att Malmö Stad ska få tummarna loss och fixa det så snart det bara går. Passade på att “felanmäla” korsningen så får vi se om något händer i framtiden.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.