Amanos Restaurang & Pizzeria

Lördagen i Malmö bjuder på ganska trist väder. Det är grått och med återkommande regnskurar. Så lusten att vara ute fanns inte riktigt. Tog bilen till Amanos Restaurang & Pizzeria på Östra Förstadsgatan 21 för att få i mig nåt att äta. Har ju skrivit om Amanos tidigare som tyvärr försvann när den gamla bloggen kraschade. Så efter ett nytt besöka kan jag även skriva ett nytt inlägg då det gamla var ganska populärt.

Kebabtallrik från Amanos Restaurang & Pizzeria.
Kebabtallrik från Amanos Restaurang & Pizzeria.

Malmös bästa kebab

Jag hävdar fortfarande att Amanos har Malmös bästa kebab. Läckert kebabkött och på en kebabtallrik som jag åt idag får man perfekta pommes frites och fräscha grönsaker. Valde deras starka sås och den är precis lagom stark. Vanlig mild sås tycker jag är lite för mesigt. Det ska vara lite tryck i såsen på en kebabtallrik. Vitlökssås är förvisso också gott och det hade ju gått att få en blandning av såserna om man så hade önskat.

Stora portioner

Portionerna på Amanos är stora så kom hit hungrig. Jag orkade inte riktigt äta upp idag. Stod i valet och kvalet om jag skulle ta kebabrulle eller kebabtallrik. Som synes blev det en tallrik men även deras rulle håller hög klass om man inte är så sugen på pommes frites. Rullen är som att få en mindre timmerstock inslagen i aluminiumfolie.

Lokalen är inte jättestor men här finns ett antal bord i olika storlekar och det är oftast inga större problem att få plats vid ett bord. Brukar heller inte vara mycket kö för att beställa och personalen är trevlig att ha att göra med. Förutom att äta på plats kan du givetvis också ta med dig maten eller få den levererad hem. Så vill du testa bra kebab i Malmö och är hungrig så ta dig till Amanos. Du bör inte bli besviken.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.