Snart en ny diskmaskin på plats

Diskmaskiner hos Elon, Svågertorp.

Efter att ha varit utan diskmaskin i ett år är det snart dags att få en ny på plats. Jag besökte Elon på Svågertorp och kollade på deras utbud av diskmaskiner. Det fanns många att välja på från hemsidan men klart färre i butiken. Jag är ingen expert på diskmaskiner och har inte förstått varför varje tillverkare har ett nästan oändligt utbud av varianter på sina diskmaskiner. Söker man hos Bosch på 60 centimeter breda diskmaskiner som är underbyggda eller integrerade får man 79 träffar. Helt obegripligt.

Diskmaskin från 79 till 1…

Av dessa 79 valde jag en. Närmare bestämt en SMU4ECI15S. Jag fick förklarat för mig i butiken att prisskillnader på diskmaskiner handlar i stora drag om kvaliteten på komponenterna inuti maskinen. Förmodligen också lite beroende på vilka finesser maskinen har. Jag hade bestämt mig för att jag ville ha en diskmaskin med wifi. Det är ju ändå 2021 nu. Home Connect heter Bosch’s system för trådlös styrning med app. Home Connect funkar även med några andra fabrikat än Bosch. Även Siemens, NEFF och Gaggenau använder Home Connect i sina vitvaror. Ett plus för Home Connect för min del var att det fanns stöd för IFTTT. Det ska bli kul att se vad man kan göra med den nya diskmaskinen och appen. Såg att den hade funktioner som varnar i mobilen när det är dags att fylla på salt och spolglans och en räknare för diskmaskinstabletter. Knappa in antalet när du köper en paket tabletter så kommer det en notis när det är dags att köpa nya.

Det viktigaste är förstås att disken blir ren och fin. Tror inte det ska bli några problem. Jag har hittills inte stött på någon diskmaskin som varit påtagligt sämre än andra jag haft genom åren. De har diskat på tills de gått sönder helt enkelt. Säkert ingen skillnad med den här. Den är beställd med total leverans och installation samt bortforsling av den gamla maskinen. Elon har ett riktigt bra pris för detta, 1199:-

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.