Det är mycket trasigt i lokaltrafiken

Trasigt på Öresundståg.
En vanlig syn på Öresundstågen. Trasiga dörrar.

Det är mycket som är trasigt i kollektivtrafiken. I Hyllie är det nästan konstant trasiga rulltrappor. Är det inte den ena rulltrappan som står still så är det nästa. På Öresundstågen är det vanligaste felen trasiga dörrar. På tåget där jag tog ovanstående bild var två dörrpar trasiga efter varandra. Så de som satt längst bak i första klass fick gå en bra bit inne i tåget för att hitta en dörr som fungerade. Trasiga dörrar är det ständigt på Öresundstågen. Det känns inte helt bra om man skulle behöva utrymma tåget om inte dörrarna fungerar. Det går väl att krossa rutan men det känns bättre om dörrarna fungerar.

Mindre trasigt med Pågatåg

Pågatågen har inte några större problem med dörrarna. Jag kan inte minnas att jag sett någon avstängd dörr på ett Pågatåg. Det som däremot händer då och då är att de nedfällbara sätena är så nedsuttna att de lutar framåt så man nästan glider av sätet.


By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.