Söndag i Malmö med strålande solsken

En strålande vacker söndag i Malmö. Jag passade på att ta bussen till stan och åka runt med olika busslinjer som jag normalt inte åker med. Det är intressant och se Malmö från bussen. Speciellt om man åker olika linjer till olika delar av Malmö så ser man stor skillnad på de olika stadsdelarna. Dessutom är det kul att se vad är det för folk som kliver på vid de olika hållplatserna.

Första stopp Mobilia

Första stoppet på bussresan var Mobilia. Där passade jag på att först ta en hamburgare på Bastard Burgers så att man inte går hungrig under dagen. Från Mobilia promenerade jag en kort bit till Dalaplan där jag hoppade på buss nummer sex som sedan tog mig till Värnhemstorget.

Söndag på Dalaplan. Malmös tråkigaste torg.
Dalaplan. Malmös tråkigaste torg eller vägkorsning om man så vill.

Söndag på Värnhem

Värnhemstorget är inte heller någon av Malmös trevligaste platser. Det är mest trafik av alla slag. Bussar och bilar om vart annat. Jag har egentligen levt med Värnhemstorget länge i mitt liv när jag gick på i skolan på gymnasiet på Värnhemsskolan så åkte jag bussen till Värnhemstorget. Det var buss 35E på den tiden.

Värnhemstorget. Malmös infart.
Värnhemstorget. Malmös infart.

Från Värnhemstorget hoppade jag på buss nummer fyra som har slutdestination Bunkeflostrand. Så långt hade jag förstås inte tänkt åka utan jag hoppade av i Limhamn. Linje fyra är en intressant linje som går från Värnhemstorget via centralstationen och sedan kör via Gustavs Adolfs torg och Regementsgatan ut mot Limhamn och sen vidare mot Bunkeflostrand.

Söndag i Limhamn. Korsningen Gamla gatan Sveagatan.
Gamla Limhamn. Korsningen Gamla gatan Sveagatan.

Limhamn som avslutning

Limhamn har numera en ganska blandad bebyggelse. Utöver de gamla husen och villorna längs de gamla gatorna har det även byggts mycket nytt i form av höghus. Hela Ön är nästan bebyggd numera och även kajen på “fastlandet” mitt emot Ön är nu nästan helt bebyggd. Alltså det gamla kalkfabriksområdet.

Som sagt. Det är inte fel att tillbringa en söndag på bussen och på det lite promenader. Buss nummer nio tog mig hem så småningom.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.