Pågatåg och Öresundståg på Hyllie station i mars månad

Pågatåg på Hyllie Station
Hyllie Station

Pågatåg och Öresundståg vid perrongen på Hyllie station. Anlände själv med Öresundståget som skulle vidare mot Danmark och Köpenhamn. De där två tågtyperna har sina olikheter. Rent allmänt verkar Pågatågen vara mycket robustare. Sällan eller aldrig är det något problem med trasiga dörrar. Det kan man inte säga om Öresundstågen som mer än ofta har dörrar som är trasiga.

Pågatåg har sämre säten

Det märks tydligt att Pågatåg är avsedda för kortare resor än Öresundstågen. Sätena är inte så bekväma och verkar vara av en klart enklare modell än vad de har på Öresundstågen. Annars tycker jag att Pågatåg känns fräschare än Öresundstågen. Även de nyrenoverade Öresundstågen känns lite tråkigare.

Öresundstågen stannar inte så ofta

Det allra bästa med Öresundstågen är att de inte stannar på alla mellanliggande stationer. De kör mellan de större stationerna och går mycket fortare. Och som sagt är sätena bekvämare. Det jag saknar som fanns på gamla Kustpilen är servering vid platsen. Tänk om man hade kunnat få en kopp kaffe på tåget. Det hade höjt komfortnivån flera hack. Även att det inte finns kiosker på perrongerna är uselt. Det räcker att åka till Danmark för att man ska se sådana. Det hade också höjt nivån på kollektivtrafiken.

Rulltrapporna i Hyllie har faktiskt fungerat de senaste veckorna. Man blir nästan förvånad att de rullar. Jag hoppas de blir utbytta snart till några som håller bättre. Det verkar ha installerats nåt skräp som inte tåler det skånska klimatet. Sätt in riktiga grejor för det lönar sig i det långa loppet. Fast man kan ju undra hur länge det dröjer efter som den skånska kollektivtrafikens koncept är att ha så många aktörer som möjligt inblandade. Det är visst Malmö Stad som har hand om Hyllie Station. Skånetrafiken har inte hand om nåt alls verkar det som. De har köpt in i princip allt och skyller på sina underleverantörer när nåt går fel. Och fel går det. Ofta.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.