Volvo PV 544 – vilken skönhet

Volvo PV 544
Volvo PV 544

Hittade en Volvo PV 544 i garaget. I ett fantastiskt bra skick. Vilken klassiker från Volvo. Spegelblank i lacken och tillsynes helt rostfri. Otroligt kul att se så gamla bilar leva vidare. Av det man kan hitta uppgifter om så är den en årsmodell 1962. Den bör då vara av varianten PV544C (tillverkad augusti 1961 till juli 1962) eller PV544D (tillverkad augusti 1962 till juli 1963). Redan då erbjöd Volvo säkerhetsbälte i framsätena och framrutespolning var standard. Den ser ut att ha gått 6300 mil. En riktig lågmilare alltså. Det är inte så troligt att min bil hittas i ett garage om 60 år. Förmodligen ingen av mina bilar.

By Håkan Dahlström

Hi! I am Håkan. I am the author of this website. I work with IT and photography is my hobby. I also like to travel and cooking. Living in Malmö, Sweden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.